Cinema Gouda

Project: Cinema Gouda
Opdrachtgever: Adek Installatie Advies BV
Architect: ir. Bart Duvekot Architecten bna
Omvang project: Oppervlakte ca. 3.600m², 6 zalen   
Uitvoering: december 2012 t/m oktober 2014

Omschrijving:
Na vaststelling van de meest ideale configuratie van de zes zaalvolumes, zijn de entreehal, de twee foyers en de vluchtruimtes als een route architecturale rond de zalen gedrapeerd. De hoofdingang bevindt zich aan de Burgemeester Jamessingel, op de hoek met het busstation. In de entreehal staan de kassa's en ticketautomaten. Een roltrap brengt de bezoekers naar de foyer op nivo1, vanwaar twee kleine zalen zijn ontsloten en de grote zaal, die tevens is ontworpen voor congressen. Een tweede roltrap brengt de bezoekers door een immense vide naar nivo 2 met de tweede foyer en drie middelgrote zalen. De vluchtroutes liggen aan de zuidgevel, tussen de zaalvolumes en de buitenschil. De luchtbehandelinginstallaties zijn efficiënt tussen de zaalvolumes geplaatst, één per zaal voor optimale geluidisolatie tussen de zalen.

De gevel, het cadeaupapier van de bioscoop, bestaat uit veel glas en een witte schil van composiet. De composietschil is voorzien van verstrooide ronde halfverdiepte inkassingen en ronde raamgaten. In de grote vide tussen de foyers is de relatie van de gevel met de robijnrode zaaldozen goed te ervaren. Op de open entreehoek van het gebouw glijdt de met verkleurende LED aangelichte lift zichtbaar op en neer. Overdag of 's avonds, op alle momenten van de dag levert de bioscoop een ander verrassend beeld. Spotlights, projectielenzen, kijkgaten. 

Opdracht:
E-Control heeft het besteksontwerp met stabubestek vervaardigd in opdracht van Adek installatie advies BV. Tijdens uitvoering is de nodige ondersteuning geboden zoals het controleren van werktekeningen, meer- minderwerken en oplevering.

Voor meer informatie: http://www.bartduvekot.nl/project.html?project=biosgouda