Renovatie Van der Hoevenkliniek

Posted by E-Control

Project: Renovatie Van der Hoevenkliniek Utrecht 
Opdrachtgever: De Forensische Zorgspecialisten
Projectsoort: Forensische Zorg (TBS)
Architect: Greiner van Goor Huijten Architecten BV
Omvang project: Oppervlakte ca. 17.000m²   
Uitvoering: januari 2015 t/m maart 2016

 

Omschrijving:
De Van der Hoeven Kliniek is een centrum voor klinische forensische psychiatrie waar patiënten met een tbs-maatregel of een civielrechtelijke maatregel leren hoe ze op een verantwoordelijke manier kunnen leven. Vanwege de bijzondere locatie in de woonwijk Lauwerecht in Utrecht is er gekozen voor ingrijpende renovatie van het pand uit de jaren 70 in plaats van nieuwbouw.


De opgave was om het interieur volledig te renoveren, ruimtelijke indelingen te optimaliseren, het gebouw van nieuwe installaties te voorzien en aanvullende veiligheidsvoorzieningen te treffen volgens de richtlijnen van het Ministerie van Justitie. Dit met behoud van het ‘open’ en vriendelijke karakter van het gebouw. Belangrijk uitgangspunt voor de renovatie was het verbeteren van het gevoel van veiligheid. Ruimte, daglichttoetreding en uitzicht dragen hier aan bij.

Opdracht:
Ontwerp, bouwteam selectie, technische omschrijving, prijs- en contractvorming en uitvoeringsbegeleiding van de elektrotechnische en beveiligingsinstallaties.

        Renovatie DFZ 650x414